Обласні змагання з початкового технічного моделювання

13 березня 2019 р. на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулись обласні змагання з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку закладів загальної середньої та позашкільної освіти.
Учасниками змагань були 43 вихованці гуртків початкового технічного моделювання закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернівецької області, віком від 7 до 10 років, які виготовляли моделі автомобілів, літаків, вітрильників, а також представляли створені за власним задумом моделі із конструктора «Лего».
У номінації «Модель планера» учасники виготовляли модель метального планера за заданими кресленнями та проводили змагання на тривалість польоту.
У номінації «Модель транспортної техніки» учасники представили домашні моделі транспортної техніки, виготовляли автомобіль з реактивним двигуном та проводили змагання на дальність пробігу.
У номінації «Плавальний засіб» працювали з моделями човнів. Юні моделісти у цій номінації привезли власні моделі суден та виготовляли вітрильник під час конкурсу.
Юні інженери представили на розсуд журі власні конструкції на тему «Космічні технології» від космічних апаратів до макетів майбутніх космічних баз.
Поки журі підбивало підсумки Змагань, учасники відвідали музей Цікавої науки і техніки та здійснили віртуальну подорож по Сонячній системі у планетарії Чернівецького ОЦ НТТУМ.
Найкращими у відповідних номінаціях стали:
– в номінації «Модель планера» – Морар Наталія, вихованка Чернівецького центру юних техніків ім. Л. Каденюка. Керівник – І.В. Олійник;
– в номінації «Плавальний засіб» – Маланчук Іван, вихованець Чернівецького центру юних техніків ім. Л. Каденюка. Керівник – О.І. Павлюк;
– в номінації «Модель транспортної техніки» – Романюк Руслан, учень Глибоцької гімназії, вихованець Глибоцького районного будинку творчості дітей та юнацтва. Керівник – В.М. Романюк;
– в номінації «Лего-конструювання» – Шерепера Олег, учень Зарожанського НВК, вихованець Хотинського будинку дітей та учнівської молоді. Керівник – Л.М. Бобик.
Переможці та призери Змагань були нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації.