Участь ОЦНТТУМ в Форумі з психічного здоров’я у часи війни

19 вересня 2024 року, до Форуму з психічного здоров’я «Психічне здоров’я у часі війни», який відбувся у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, долучилася з майстер класом керівник гуртків “Художня кераміка” Христина Дмитрівна Григоращук та методист Людмила Володимирівна Брагар (автор фото). Захід проводив Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА. Дрес-код вишиванка.
Дякуємо Христині Дмитрівні за її вміння та бажання нести світле та добре для людей, збереження українського коду засобами природнього матеріалу – керамічної глини!
Ліпка з глини – це захоплюючий і корисний процес, який дозволяє створювати різноманітні предмети: від простих декоративних виробів до складних скульптур. Початківцям може здатися, що ліплення з глини – це складно, але з правильними інструментами, досвідченим майстром і техніками ви швидко навчитеся створювати чудові вироби.
Ліпка з глини для дітей – це найкращий творчий досвід, який можна дати своїй дитині! Ліпка з глини розвиває моторику, сприяє розвитку фантазії та має заспокійливий ефект, тому що це своєрідна арт-терапія.Однак, ліпка з глини до вподоби не лише дітям, а й дорослим.
Ручне ліплення посуду з глини доступне кожному. Це й продемонстрували учасники майстер-класу.
Для того щоб ліпити з глини потрібно мінімум матеріалів: глина для ліплення, стеки, мережива або рослини для відбитків візерунків на глині. Важливим етапом служить приготування глини для ліплення. Глину для ліплення необхідно добре вимісити, щоб мінімізувати ймовірність тріщин в посуді після випалу.
Робота з глиною може бути одним з способів та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабного вторгнення. Психічне здоров’я – це стан добробуту, в якому людина здатна реалізовувати свій потенціал, долати щоденні стреси, ефективно й плідно працювати та робити внесок в життя своєї спільноти.