Обласний фестиваль-конкурс народної декоративної творчості

26 лютого 2020 р. на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний фестиваль-конкурс народної декоративної творчості на тему «Народна іграшка або гра». Захід проводився з метою відродження, збереження народних традицій, розширення знань дітей про українську та буковинську народну іграшку, традиційні народні ігри та розваги, виховання любові до рідного краю, до народних традицій та звичаїв, здатності осмислити роль та значення традицій у житті людини, розвитку фантазії та творчого мислення, сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого і духовного розвитку, виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді.
В обласному етапі Фестивалю взяли участь 60 учнів (вихованців) загальноосвітніх та позашкільних закладів: Глибоцького РБДТ, Путильського РДЮТ, Чорногузівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вижницької ОТГ, КПНЗ «Заставнівський МЦЕЕТДЮ», Кельменецького РДЮЦ, Заставнівського РБДЮТ, Кіцманської ОТГ, Новоселицького БДТ, Новодністровського БДТ, Сторожинецького ЦДЮТ, Сокирянського РЦТДЮ, Хотинського БДУМ, КПНЗ «Центр позашкілля Сокирянської МР», Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва, БТДЮ м. Чернівців, Чернівецьких ЗЗСО №8 та ЗОШ №27.
На відкритті Фестивалю учасників привітали Юлія Дячук, головний спеціаліст відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, Інна Дутчак, старший науковий співробітник Чернівецької філії ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Петро Плешко, директор Чернівецького ОЦНТТУМ.
Під час Фестивалю учасники представили не тільки виготовлені власноруч зразки народної іграшки та реквізити для цікавих ігор, а ще провели пошукову й дослідницьку роботу, в якій досліджували історію іграшок та забав, традиції, особливості, призначення.
Презентації були проведені у театралізованій формі.
Журі оцінювало загальний вигляд виробів, відповідність призначення, характерні особливості, презентацію й дослідницьку роботу.
Також для учасників Фестивалю Шах Марія Семенівна, викладач образотворчого мистецтва педагогічного коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича провела майстер-клас з малювання квітів у нетрадиційних техніках.